Sewatekin ohjelmistotyökalut helpottavat ja nopeuttavat suunnittelijan työtä

10.01.2022

Tiesitkö, että tarjoamme suunnittelijoiden avuksi työkaluja, joilla Sewatek-läpiviennit voidaan lisätä mallinnettuihin kohteisiin tarvittavine Sewatek-merkintöineen? Tiedot siirtyvät saumattomasti eri ohjelmien välillä. Sewatek-läpivientien suunnittelua helpottavia työkaluja on mahdollista käyttää CADMATICISSA (CADS) ja MagiCADissa sekä Tekla Structuresissa. Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta työkaluistamme ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä muun muassa seuraaviin seikkoihin:

  • Sewatek-merkinnät tulevat tehtyä varmasti oikealla tavalla
  • Sewatek merkinnät ovat kaikkialla yhdenmukaiset
  • Sewatek-merkinnöissä on läpivientien lukusuunta huomioituna
  • Sewatek-merkinnät kulkevat IFC-reikämallin mukana rakennesuunnittelijalle

Vuosien kehitystyötä suosituimpiin ohjelmistoihin

Vuodesta 2015 lähtien suunnittelijoille tarkoitettujen työkalujen kehittämisen painopiste on ollut rakenteiden 3D-mallinnuksessa suosituissa CADMATIC, MagiCAD ja Tekla-ohjelmistoissa. Kehitystyössä on pyritty huomioimaan saumaton työnkulku LVI- / sähkösuunnittelusta rakennesuunnitteluun. Ratkaisujen avulla pyritään pääsemään eroon muun muassa siitä, ettei rakennesuunnittelijoiden tarvitsisi kirjata taloteknisiä Sewatek-merkintöjä uudelleen omassa ohjelmassaan.

CADMATICISTA ja MagiCADistä löytyy Sewatek-reikävaraustyökalu, joilla reikävarauksen luomisen yhteydessä saadaan tehtyä myös tarvittavat Sewatek-merkinnät. Nämä merkinnät voidaan siirtää IFC-mallin mukana rakennesuunnittelijalle esim. Teklaan. Teklassa reiät käsitellään Hole Reservation Managerilla ja sen jälkeen Sewatek Connectorilla. Connectoria käyttämällä Sewatek-läpivientimallit voidaan lisätä 3D-rakennemalliin. Sewatek-tiedot voidaan automaattisesti poimia myös elementtipiirustuksiin. Tietojen analysointiin ja yhteenvetoon voidaan käyttää Sewatek-raportointityökalua (Sewatek Reports).

Maksuttomat työkalut suunnittelijoiden avuksi

Suunnittelijoille räätälöityjen ohjelmistotyökalujen tarkoituksena on helpottaa ja yhdenmukaistaa Sewatek-läpivientimerkinnät, verrattuna siihen, että merkinnät tehtäisiin käsin. Kun tehdään reikävarausobjekti, saadaan siihen samassa yhteydessä merkittyä myös kaikki läpimenevään tekniikkaan liittyvät tiedot.

Sewatek-työkalut siis helpottavat ja nopeuttavat suunnittelijan työtä, kun merkintöjen ja niiden järjestyksen hämmästelyyn ei tarvitse käyttää resursseja. Läpivientien merkinnöissä on myös huomioitu, että eri suunnasta rakennetta katsovat suunnittelijat näkevät läpivientisarjan aina oikein päin. Näin ennaltaehkäistään esim. käyttövesiläpivientisarjan asentaminen väärinpäin, joka johtaa usein työläisiin ja kalliisiin uudelleenasennuksiin.

Sewatek Components tarjoaa manuaalisen tavan lähestyä projektia Teklassa, jos kohteessa ei voida hyödyntää Sewatek Connectoria. Komponentteihin voidaan lisätä Sewatek-merkinnät niiden käyttöliittymien avulla.

Sewatek-raporttipohja (Sewatek Reports) auttaa löytämään ja tunnistamaan Sewatek-tuotteet TATE IFC-malleista. Tekla Organizer -raportin avulla näet helposti kohteen Sewatek-läpivientien määrät ja muut tiedot esim. kerros tai elementtikohtaisesti. Raportin avulla voi helposti tarkistaa, mihin elementteihin Sewatek-läpivientituotteita on lisätty. Sewatek-tuotteiden tilaaminen voidaan tehdä helposti myös tämän raportin avulla.

2D-piirtämistä tuemme ProdLib-kirjaston objekteilla. Kirjastosta löytyvät elementtipiirustuksiin Sewatek-läpivientien ”naamakuvat”. Sieltä löytyvät myös mm. tuotteittemme asennusohjeet ja detaljipiirustukset.

Omat tuotteet kattavasti tuettuna, olisiko seuraavana kehityskohteena Revit?

CADMATICISTA löytyvät nykyään kaikki Sewatekin omat tuotteet. Se kattaa nykyään perinteisten seinä- ja välipohjaläpivientinen lisäksi myös Multiläpiviennit, Läpivientiputket, mansetit sekä sähkökaapelit. Suunnitelmissa on kaikkien tuotteiden saaminen myös MagiCADiin, josta tällä hetkellä löytyvät lähinnä S- ja H-sarjan putkiläpiviennit.

Seuraavana kehitysaskeleena tulee olemaan Sewatek-työkalujen kehittäminen myös Revit -ohjelmistoon. Revitiä käytetään paljon Ruotsissa, mutta se on tekemässä vahvaa tuloaan suunnittelijoiden keskuuteen myös Suomessa. Alkuvaiheessa ohjelmiston tueksi pyritään kehittämään mallinnetut komponentit, jotka suunnittelija voi ottaa käyttöönsä mahdollisesti jostain kirjasto-ohjelmasta. Aivan CADMATICIN tai MagiCADin tasoisia työkaluja Revitiin saadaan kuitenkin odottaa vielä jonkin aikaa.

Kehitetään yhdessä?

Kehitämme ohjelmistotyökaluja jatkuvasti. Haluamme varmistaa, että tuotevalikoimamme pysyy ajantasaisena ja että komponenttimme toimivat Kehitämme ohjelmistotyökaluja jatkuvasti. Haluamme varmistaa, että tuotevalikoimamme pysyy ajantasaisena ja että komponenttimme toimivat myös tulevissa ohjelmaversioissa. Sewatek-työkalut suunnittelijoille ovat käteviä, johdonmukaisia ja ne vähentävät inhimillisten virheiden riskiä projekteissa. Tämän lisäksi ne ovat vielä helppoja ladata ja asentaa, sekä ovat maksuttomia. Älä epäröi valjastaa pitkää kokemustamme palokatkotuotteista hyödyksesi.

Olemme vuosien varrella saaneet teiltä suunnittelijoilta hyviä kommentteja sekä palautetta työkalujen puutteista, mistä on ollut suurta apua työkalujen kehittämisessä asiakkaan suuntaan toimivammiksi. Jos jokin asia herättää kysymyksiä, ota yhteyttä. Otamme mielellämme jatkossakin vastaan kaikenlaista palautetta, kommentteja ja kehitysideoita.

Haluamme olla aidosti auttamassa sinua tehostamaan omaa työtäsi meidän tuotteittemme parissa.