S-sarjan palokatko metalli- ja komposiittiputkille

Metalli- ja komposiittiputkien läpivientinä voidaan käyttää palokatkomoduulia, joka koostuu Sewatek-läpivientiputkesta ja asennustuesta. S-sarjan palokatko mahdollistaa putkien välille keskeltä keskelle -mitoiksi 70 mm, 100 mm, 120 mm ja 160 mm.

  • ei heikennä seinäelementin kantavuutta
  • ei tarvetta varauskololle tai jälkitäytölle
  • tasavarma ja laadukas lopputulos

S-sarjan palokatko metalli- ja komposiittiputkien palokatkoksi

Betoniseinään valettava palokatko voidaan asentaa elementtiseinään elementtitehtaalla tai paikallavaluseinään työmaalla. Tyypillisin käyttökohde on asuinkerrostalossa porrashuoneen ja huoneiston välinen palo-osastoiva seinä.

S-sarjan palokatko metalli- ja komposiittiputkille koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä asennuskehyksestä. Asennuskehykset ovat moduulimallisia, ja niitä voidaan liittää toisiinsa erilaisiksi sarjoiksi. Sewatek-läpivientiputki valitaan virtausputken ulkohalkaisijan mukaan, jotta läpiviennistä tulee mahdollisimman tiivis.

Moduuleista löytyy putkille muutamia eri k/k-mittavaihtoehtoja. Metalli- ja komposiittiputkien läpiviennit tunnistaa asennuskehyksen harmaasta väristä. Samassa palokatkosarjassa voi kuitenkin olla myös punaisia palonauhallisia palokatkomoduuleja, jolloin yhdestä läpivientiryhmästä pystyy viemään läpi niin metalli- ja muoviputkia kuin kaapeleitakin.

Koska palokatko asennetaan usein jo väliseinäelementtiin, on hankkeessa tiedettävä jo varhaisessa vaiheessa putkien koot, materiaalit ja sijainnit.

Palokatkon tuote- ja mittatiedot

Tuote koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä kierrätettävästä ABS-muovista valmistetusta asennuskehyksestä. Asennuskehyksiä on useita kokoja, jotka mahdollistavat seuraavat keskeltä keskelle -mitat putkien välille 70 mm, 100 mm, 120 mm ja 160 mm.

Sewatek S-sarja K70 ja K100 -moduuliläpivientien mittatiedot.

Sewatek S-sarja K120 ja K160 -moduuliläpivientien mittatiedot

 

Tekniset tiedot

ETA-asiakirja
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045
Vaatimukset rakenteelle
Betoni: kevytbetoni, tiili (tiheys väh. 450 kg/m³, paksuus väh. 100 mm)
Läpivietävä tekniikka
Metalli- ja komposiittiputket Ø 10-89 mm. Mahdolliset palokatkomoduulikoot tulee aina tarkastaa detaljipiirustuksistamme, sillä kaikki putket eivät mahdu kaikkiin palokatkomoduuleihin ja paloluokan toteutuminen asettaa ehtoja putkien väliselle etäisyydelle.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 -120
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny, kun palokatko on tiivistyskitattu ohjeen mukaisesti.
Muut luokitukset
M1-sisäilmaluokitus, mahdollista tilata Joutsenmerkki-yhteensopivana versiona

Kysy lisää