Revit

Revitissä ei ole tällä hetkellä luotuna Sewatek-työkalua MagiCADin ja Cadmaticin tapaan, jolla voisi tehdä reikävarauksia Sewatek-merkintöineen.

Käsin tehty reikävarausmerkintä

Revitissä voi tehdä reikävaraukset ja niihin Sewatek-merkinnät manuaalisesti. Mallinnettuun kohteeseen luodaan pyöreät reikävaraukset ja niiden Note-kenttiin käsintehdyt Sewatek-merkinnät. Putkisarjan ensimmäiseen reikävaraukseen koko putkisarjan Sewatek-merkintä ja muihin sarjan reikävarauksiin pelkästään Sewatek.

Varmista käsitehtyjen merkintöjen ns. lukusuunta elementtikuvissa. Tee elementtikuvaan riittävän selkeä merkintä jos Sewatek-merkintä on käänteinen johtuen siitä, että LVI- ja rakenne-suunnittelija katsovat seinää eri puolilta.

Merkintä IFC-mallissa

Sewatek-merkintä Note-kentässä voi olla hyvinkin vapaamuotoinen, kunhan siitä lötyvät vähintään seuraavat merkinnät; Sewatek, putken laatu, putken koko, K-mitta (keskeltä-keskelle). Jos merkintä halutaan vielä IFC:n mukana Teklaan käytettäväksi Sewatek Connectorilla, niin silloin merkintä on syytä tehdä merkintäohjeemme mukaisesti, sekä tarkistaa vielä merkinnän toimivuus rakennesuunnittelijan kanssa.

Manuaalisista Sewatek-merkinnöistä lisää Sewatek-tuotteiden merkintäohjeesta. Katso dokumentin luvusta 3 ”Suunnitteluohjelmien manuaaliset Sewatek-merkinnät” alkaen.

Esimerkit manuaalisista merkinnöistä putkisarjan reikävarauksien Note-kentissä:

  • Ensimmäisessä reikävarauksessa: Sewatek Cu10/22/22 Fe17/17, K160(120), S200
  • Muissa: Sewatek

Reikävarauksen koko

Jos halutaan mallinta reikävaraus Sewatek-läpivientiä vastaavaksi, niin apuna voi käyttää alla olevaa taulukkoa. S-sarjan seinäläpivienti koostuu läpivientiputkesta (reikävarus) sekä asennustuesta, millä läpiviennit kiinnitetään toisiinsa sarjaksi sekä valumuottiin.

Dokumentit

Löydät myös kaikki tarvittavat dokumentit verkkosivuiltamme.