H-sarjan läpivienti paikallavaluun, palokatko metalli- ja komposiittiputkille

Sewatek H-sarjan paikalla valettavan välipohjan läpiviennit toimitetaan asennusvalmiina paketteina, joissa putket on kiinnitetty asennustukeen ja Sewatek-läpivientiputkien molemmissa päissä on kuppitulpat. H-sarjan läpivienti paikallavaluun on suunniteltu käytettäväksi putkiparille.

  • Asennetaan valumuotin päälle
  • Kiertojäykkyyteen kiinnitetty erityisesti huomiota
  • k/k -mitta 70 mm

Välipohjaläpiviennit paikallavaluvälipohjaan

Paikalla valettavan välipohjan läpivienti asennetaan valumuotin päälle. Läpivientikappaleen alla on noin 40 mm tila, jossa betoniraudoitus sekä muut rakenneosat mahtuvat kulkemaan. Myös läpiviennin kiertojäykkyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Läpiviennin takasiipeä voi taivuttaa asennusvaiheessa auki, jotta läpivienti ei kallistu poispäin seinästä.

Läpiviennit on tarkoitettu lämpöjohtopareille. Ne toimitetaan asennusvalmiina paketteina, joissa putket on kiinnitetty asennusrunkoon ja läpivientiputkien molemmissa päissä on kuppitulpat. Paikallavalutuen runkoon mahtuvat virtausputket 40 mm asti (DN25). Tätä suurempien putkien läpivienneissä voidaan käyttää HM-läpivientimoduuleja tai H2-läpivientiä.

Suosittelemme käyttämään läpiviennin kiinnittämiseen alumiininauloja, joita on saatavissa kauttamme. Alumiininauloilla on kolme etua. Niistä ei jää ruostetummumaa valuun, ne saa petkeleellä poikki ja ne eivät revi muottivaneria ruuvin tavoin.

Myynti ja jakelu

Oman myyntimme lisäksi tuotetta saa jälleenmyyjältämme Pintokselta, joka varastoi yleisimpiä kokoja ja pituuksia Espoon varastossaan. Sewatek-läpiviennit Pintoksen www-sivuilla.

Tekniset tiedot

Tuote koostuu Sewatek-läpivientiputkesta, kuppitulpista sekä peltisestä asennustuesta. Asennustuki vakioi putkien keskeltä keskelle -mitaksi 70 mm.

H-sarjan paikallavaluläpiviennin tuen mittatiedot.

Läpivienti pyritään mitoittamaan siten, että kuppitulpan lyhennysvara mahdollistaa läpiviennin lyhentämisen tasoitteen pintaan.

Tekniset tiedot

ETA-asiakirja
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045
Vaatimukset rakenteelle
Betoni: kevytbetoni, tiili (tiheys väh. 850 kg/m³, paksuus väh. 150/200 mm)
Läpivietävä tekniikka
Metalli- ja komposiittiputket Ø 10-40 mm.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 -120
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny, kun läpivienti on tiivistyskitattu ohjeen mukaisesti.
Muut luokitukset
M1-sisäilmaluokitus, mahdollista tilata Joutsenmerkki-yhteensopivana versiona

Kysy lisää