H-sarjan palokatko ontelolaattaan, palokatko metalli- ja komposiittiputkille

H-sarjan palokatko ontelolaattaan toimitetaan määrämittaan katkaistuina ja Sewatek-läpivientiputket päistään tulpattuina. Putkiparille tarkoitetun palokatkoläpiviennin mukana tulevat asennustuet (ylätuki ja alatuki) läpiviennin paikoilleen kiinnittämiseksi. Asennustuet vakioivat putkien väliseksi keskeltä keskelle -mitaksi 70 mm.

  • Asennetaan laataston reunakaistaan ennen laattakentän juotosvalua
  • Ylätuen sijasta/lisäksi toimitamme tarvittaessa myös läpivientiputkeen tiivistyviä välitukia
  • Asennustuet kierrätettävää ABS-muovia

Palokatko ontelolaattavälipohjaan

H-sarjan Ontelolaattavälipohjan palokatkosarja asennetaan laataston reunakaistaan ennen laattakentän juotosvalua. Palokatkosarja on mitoitettu siten, että sen tuet sopivat reunakaistan alueelle ja toisaalta myös reunaterästen ja tarvittavien sähköputkitusten teko sujuu helposti.

Läpiviennit toimitetaan määrämittaan katkaistuista ja päistään tulpatuista Sewatek-läpivientiputkista koostuvina paketteina, joiden mukana ovat tukikappaleet (ylätuki ja alatuki) läpiviennin paikoilleen tukemiseksi.

H-sarjan läpiviennin ala-, väli- ja ylätuki.

Ala-, väli- ja ylätuki

Suosittelemme käyttämään läpiviennin alatuen kiinnittämiseen alumiininauloja, mikäli reunakaistan leveys ja muut ominaisuudet sen sallivat.

H-sarjan palokatkoläpiviennin asentaminen ontelolaataston reunakaistaan

 

Palokatkon sovelluksia

Välituki esim. kuorilaattatilanteisiin

Ylätuen sijasta, tai sen lisäksi, voimme toimittaa välitukea, joka tiivistyy putken päässä olevan sinisen kuppitulpan sijaan itse läpivientiputkeen. Tällainen tarve saattaa tulla vastaan esimerkiksi kuorilaattatilanteissa tai mikäli palokatkoa on muuten tuettava jo hieman alempaa.

Suurempien putkien läpiviennit

Yli 40 mm virtausputkille voimme Ontelolaattaläpiviennin sijaan toimittaa joko HM-palokatkomoduuleja tai H2-läpivientejä.

Palokatkojen myynti ja jakelu

Oman myyntimme lisäksi tuotetta saa jälleenmyyjältämme Pintokselta, joka varastoi yleisimpiä kokoja ja pituuksia Espoon varastossaan. Sewatek-läpiviennit Pintoksen www-sivuilla.

Palokatkon tuotetiedot

Tuote koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä kierrätettävästä ABS-muovista valmistetusta asennustuista. Asennustuet mahdollistavat keskeltä keskelle -mitat putkien välille 70 mm.
Valmiit palokatkokuvat ja piirustusmerkinnät on kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta. Lisätietoa palokatko- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivuilta.

Palokatko pyritään mitoittamaan siten, että kuppitulpan lyhennysvara mahdollistaa läpiviennin lyhentämisen tasoitteen pintaan.

Tekniset tiedot

ETA-asiakirja
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045
Vaatimukset rakenteelle
Betoni: kevytbetoni, tiili (tiheys väh. 850 kg/m³, paksuus väh. 150/200 mm)
Läpivietävä tekniikka
Metalli- ja komposiittiputket Ø 10-40 mm.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 -120
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny, kun läpivienti on tiivistyskitattu ohjeen mukaisesti.
Muut luokitukset
M1-sisäilmaluokitus, mahdollista tilata Joutsenmerkki-yhteensopivana versiona

Kysy lisää