Vuodonilmaisin palokatkolla

Vuodonilmaisin palokatkolla asennetaan Ø 40 mm reikään esimerkiksi hormielementin kipsilevyseinään (EI 30). Tuote sisältää rakenteen pintaan asennettavan vuodonilmaisinkappaleen sekä sen sisällä olevan palokatkonauhan. Tuote toimii siis myös palokatkona. Tuotteen mukana ei tule vuodonkerääjiä tai letkuja.

  • siisti ja pienikokoinen vuodonilmaisin palokatkolla
  • testattu ohuessa hormin seinässä (väh. 18 mm kipsilevyseinä)
  • sopii erilaisiin vuodonilmaisinjärjestelmiin

Vuodonilmaisin palokatkolla

Yhä yleisemmin kohteiden suunnitelmissa esiintyy vaatimus kerroskohtaisesta vuodonilmaisinjärjestelmästä. Vesi-ja viemäristölaitteistoja koskevassa Ympäristöministeriön asetuksessa todetaan, että pystyjakojohdoissa on oltava mekaaniset tai rakenteelliset vuodonilmaisimet kerroksittain, elleivät jakojohdot ole näkyvissä.

Vuodonilmaisu voidaan toteuttaa esimerkiksi kerrostalon pystyjakoputkiin kerroksittain asennettavilla vuotosuppiloilla, jotka keräävät putkista sekä putkia ympäröivistä eristeistä mahdollisen vuotoveden. Vuotovesi kulkeutuu vuotoputkea pitkin seinän läpi vesitiiviin vuodonilmaisimen kautta näkyville esim. kylpyhuoneen tai porrashuoneen lattialle.

Tyypillinen sijoituspaikka vuodonilmaisimelle on talotekniikkahormin seinä. Vaikka hormin välipohja olisikin osastoiva, asetetaan hormin seinälle tyypillisesti EI 30 -paloluokkavaatimus, mikäli porrashuoneessa nousevassa hormissa kulkee kaapeleita. Vuodonilmaisin väkisinkin vaikuttaa seinän osastoivuuteen, jos ei siihen liitetä palokatkoa.

Sewatek on testannut EI 30 -kipsilevyrakenteessa LVI-Pörssi Oy:n Vuotojuorujärjestelmään kuuluvan vuodonilmaisimen Sewatek-palokatkolla varustettuna. Kun palokatko on kiinteästi asennettuna osaksi tuotetta, ei palokatkosta tarvitse enää huolehtia työmaalla.

Vuodonilmaisinkappale soveltuu erilaisiin vuodonilmaisinjärjestelmiin, kunhan vuotoletkun koko sopii tuotteen liitinnastoihin (ks. asennusohje).

Väri: valkoinen
Asennusreikä: Ø40 – 45 mm
Laipan ulkohalkaisija: 83 mm
Paloluokka: E30

 

Kysy lisää