Multiläpivienti massiivipuuhun

Multiläpivienti on rakenteen sisään asennettava valmisläpivienti, joka asennetaan porareikään.

  • Pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin
  • Asennetaan rakenteen sisään
  • Kolme tuotekokoa

Läpivienti viemäriputkille ja kaapelinipuille massiivipuurakenteisiin

Multiläpivienti on rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka asennetaan puurakenteessa porareikään. Tuotekoot 50, 75 ja 110 mm muovisille viemäriputkille, joita voidaan käyttää myös kaapelinipun suojaputkena. Tuote toimii kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa asennustavaltaan. Sewatek Multiläpiviennit asennetaan rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa. Wrap puolestaan edellyttää usein ympärilleen esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee tavalla tai toisella teipata putken ympärille.

Viemäripalokatko

Tuote asennetaan rakenteeseen joko ennen viemäriputkea tai yhdessä viemäriputken kanssa. Tuote on tiivis siihen tarkoitetulle muoviputkelle. Tuote on testattu kattavasti myös yleisimpien dB-viemäriputkien kanssa.

Kaapelipalokatko

Tuote asennetaan ennen kaapelivetoja tai samanaikaisesti kaapelisuojaputkena toimivan muoviputken kanssa. Asentamisen helpottamiseksi suojaputkea kannattaa käyttää ainakin rakenteen paksuuden pituiselta matkalta. Suojaputki helpottaa myös ilmatiiveyden varmistamisessa. Ilmatiiveys saavutetaan, kun kaapelivälit lopuksi kitataan umpeen. Tarkoitukseen riittää elastinen paloluokittelematon massa, kuten tavanomainen akryylikitti.

Palokatkolla saavutettavat paloluokat

Tuotteella saavutetaan rakenteesta ja kaapelinipusta riippuen paloluokka EI 45 – 90.  Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) tai detaljikirjastosta. Jälkikäteen tehtävän akryylikittauksen avulla läpivienti saavuttaa myös hyvän ääni- ja ilmatiiveyden.

Jälkityöt

Jälkitöiksi riittää kaapelien välien kittaaminen sekä läpiviennin ja rakenteen välisen raon kittaaminen, mikäli läpivientiä ei ole valettu paikoilleen. Tiivistämiseen riittää luokittelematon akryyli, sillä sen tehtävänä on vain ilmatiiveyden varmistaminen. Kaapeleiden kannakointi tehdään Sewatekin detaljipiirustusten mukaisesti. Dokumentointi hoidetaan kohteeseen laaditun palokatkosuunnitelman mukaisesti.

Tiedot läpiviennistä

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat lisättävissä maksuttomasta ProdLib-kirjastosta. Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivuilta.

‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon.

‍Multiläpiviennit pitävät sisällään paisuvan nauhan, solukumitiivisteet sekä kiinnityslaipat.

Läpiviennin tuotekoot D80, D105 ja D140

Läpivienti on asennusvalmis paketti. Asennus tulee tehdä 80/105/140 mm porareikään/varaukseen ennen muoviputken asentamista tai samanaikaisesti putken kanssa.

Yksittäinen läpivienti riittää 160 mm seinärakenteeseen. Tätä paksummissa seinissä on käytettävä kahta irrallista läpivientiä. Välipohjassa riittää yksi läpivienti rakenteen alaosassa.

Tutustu videolta Multiläpiviennin käyttöön ja asennukseen

Tekniset tiedot

Rakenne
Massiivipuu (CLT/LVL ). rakenteen paksuus min. 80 mm
Läpivietävä tekniikka
Valurauta- tai muoviviemäriputket (50, 75 tai 110 mm). Testatut dB-putket: Uponor HTP, Uponor Decibel, Geberit Silent Pro, Geberit Silent dB20, Geberit Silent PP, Poloplast Polo-Kal NG/XS, Wavin SiTech+ ja Wavin As+. Kaapelinippu max. 100mm suurin yksittäinen kaapeli 25mm.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee mm. rakenteen ja läpimenevän tekniikan mukaan EI 45-90.
Palokäyttäytyminen
Ei määritelty
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB
Muut luokitukset
soveltuu Joutsenmerkki-kohteisiin, BVB, SundaHus

Kysy lisää