Multiläpivienti betonirakenteisiin

Multiläpivienti betonirakenteisiin on rakenteen sisään asennettava valmisläpivienti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen.

  • Betonirakenteisiin
  • Asennetaan rakenteen sisään
  • Kolme tuotekokoa
  • Paloluokka välillä EI 90 – EI 120 U/U tai U/C
  • Vinoasennus 45° – 90°
  • Muoviviemärit ja kaapeliniputsekä betonivälipohjaan PEX-niput

Läpivienti muoviviemäreille ja kaapelinipuille betonirakenteisiin

Multiläpivienti on rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen. Tuotekoot 50, 75 ja 110 mm muovisille viemäriputkille, joita voidaan käyttää myös kaapelinipun suojaputkena. Testattu kattavasti dB-putkilla ja max. 100 mm kaapelinipuilla.

Tuote toimii kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa asennustavaltaan. Sewatek Multiläpiviennit jäävät rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa. Wrap puolestaan edellyttää usein ympärilleen esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee tavalla tai toisella teipata putken ympärille.

Sewatek Multiläpiviennin ympärille kelpaa mikä tahansa valumassa, jonka tiheys on välipohjassa vähintään 850 kg/m³ ja väliseinässä vähintään 450 kg/m³.

Muoviviemärin palokatko

Tuote asennetaan ennen viemäriputken asentamista tai valetaan yhdessä viemäriputken kanssa. Multiläpiviennit sopivat 50, 75 ja 110 mm muovi- ja valurautaputkille ja ovat näille sellaisenaan tiiviitä.

Erityisesti linjasaneeraushankkeissa tulee usein haasteita viemäriputken jatkosmuhvin sijoituskohdan kanssa. Multiläpivienti on testattu vastaamaan monipuolisesti tähän tyypilliseen haasteeseen.
– tuote voidaan sijoittaa rakenteessa  ylemmäs (alareuna max. 160 mm laatan alareunasta)
– tuote voidaan katkaista, jolloin se saadaan asennettua muhvin ympärille
– tuote voidaan madaltaa, jolloin se mahtuu paremmin lattiakaivon alle ohuessakin välipohjassa

Kaapelipalokatko

Tuoteella voidaan viedä rakenteen läpi myös suuria kaapelinippuja. Tuote asennetaan ennen kaapelivetoja tai samanaikaisesti kaapelisuojaputkena toimivan muoviputken kanssa. Näin esimerkiksi hormin välipohjaan voidaan läpivienti asentaa hormin välipohjavalun yhteydessä. Ilmatiiveys varmistetaan kittaamalla kaapelien välit elastisella akryylimassalla.

Palokatkolla saavutettavat paloluokat

Tuotteella saavutetaan betonirakenteessa viemäriputkilla paloluokka EI 90-120 ja kaapeleiden osalta EI 45-90. Yksityiskohtaiset paloluokat ja asennusohjeet tulee tarkistaa detaljipiirustuksista.

Tiedot läpiviennistä

Tuote
 Porattava  reikä
Läpivietävän putken  ulko halk.
Läpiviennin mitat Halkaisija / leveys
Laipan koko ulko- / sisähalk.
D80
80 mm
Viemäriputki n. 50 mm
78 mm / 70 mm
130 mm / 70 mm
D105
105 mm
Viemäriputki n. 75 mm
103 mm / 80 mm
160 mm / 100 mm
D140
140 mm
Viemäriputki n. 110 mm
138 mm / 80 mm
214 mm / 133 mm

‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon.

Yksittäinen läpivienti riittää 160 mm seinärakenteeseen. Tätä paksummissa seinissä on käytettävä kahta irrallista läpivientiä. Välipohjassa riittää yksi läpivienti rakenteen alaosassa.

Välipohjien valuihin

 

Tekniset tiedot

Rakenne
Betoni, kevytbetoni, tiili. Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, betonivälipohja väh. 850 kg/m³ ja paksuus 150 mm.
Läpivietävä tekniikka
Valurauta- tai muoviviemäriputket (50, 75 tai 110 mm). Testatut dB-putket: Geberit Silent-dB20, Geberit Silent-PP, Geberit Silent-Pro, Poloplast Polo-Kal NG/XS, Raupiano PLUS, Uponor Decibel, Uponor HTP, Wavin SiTech+ ja Wavin As+. Eurofinsin lausunto: Polo-Kal 3S Kaapelinippu max. 100mm suurin yksittäinen kaapeli 25mm.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee mm. rakenteen mukaan, esim. muoviviemäri betonivälipohjassa EI 90-120 U/U tai U/C.
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB
Muut luokitukset
soveltuu Joutsenmerkki-kohteisiin, BVB, SundaHus

Kysy lisää