Valmispalokatkon edut

Tehdasvalmisteinen palokatko tarjoaa runsaasti etuja kaikille rakentamisen osapuolille. Seuraavassa on esitelty valmispalokatkon edut. Teollinen läpivienti säästää vaivaa, aikaa ja ennen kaikkea rahaa. Sewatek®-läpivientien kaikki ominaisuudet ovat määriteltyjä ja jäljitettävissä. Tuotteille on tehty eurooppalainen tekninen arviointi (ETA) ja ne ovat CE-merkittyjä.

Vaivan säästö

Teollinen läpivienti on helppo asentaa muotituksen yhteydessä seinäelementtiin tai paikalla valettavaan rakenteeseen, eikä asennus juurikaan lisää työvaiheen kestoa. Tämän jälkeen seuraavat työvaiheet ovat läpivietävän tekniikan asennukset työmaalla ja jälkitiivistyskittaus akryylikitillä.

Ajan säästö

Koska teollinen läpivienti on osa rakennetta, se säästää huomattavasti aikaa koko rakennushankkeen aikana. Aikataulullisesti säästö tulee siitä, että läpivienti on valmis putkitukseen asti ja toimii sellaisenaan palokatkona. Aikatauluun ei siis tarvitse saada mahtumaan erikseen jälkivalajaa tai palokatkoasentajaa ja putkimiestä oikeassa järjestyksessä.

Rahan säästö

Asiakkaamme betoniteollisuudessa ovat laskeneet valmiin läpiviennin tulevan tilavarausta halvemmaksi jo elementin valmistuksessa. Tilanne on sama rakennustyömaallakin ja kun muut työvaiheet, jälkivalun materiaali ja palokatkotarvikkeet jäävät pois, on rahan säästö huomattava.

Rakenteelliset edut

Teollinen läpivienti sallii tilavarausta paremman raudoituksen ja usein raudoitukset voidaan tehdä läpivientisarjan putkien välistäkin. Kun valurakenne on reiätön, on se myös lujempi niin kuljetuksessa kuin rakenteenakin. Myöskään jälkivalun ongelmia hiushalkeamineen ei esiinny.

Laaja valikoima ja nopeat toimitukset

Valmistamme läpivientejä vesi- ja lämpöputkille sekä sähköjohdoille erilaisilla k/k mitoilla ja aina mittatilaustyönä. Normaali toimitusaikamme on viikko, mutta usein kykenemme tapauskohtaisesti nopeampaankin. Suoritamme myös määrälaskentaa piirustuksista – ilman lisähintaa.

Erityiset edut rakennusliikkeelle

Työn määrä vähenee, sillä teollinen läpivienti ei vaadi jälkivalua. Samalla päästään eroon jälkivalun kuivumisviiveestä ja työvaiheiden riippuvuus toisistaan vähenee. Jälkityöksi riittää virtausputken juuren akryylikittaus, joka parantaa äänieristystä ja läpiviennin kylmätiiviyttä.

Erityiset edut seinäelementtitehtaalle

Teollinen läpivienti on helppo asentaa, ja sillä saadaan elementin jalostusastetta nostettua. Läpiviennin paikalleen laittaminen sekä pöytä- että patterimuottiin tapahtuu helpoimmin magneeteilla, jotka kuuluvat myös tuotevalikoimaamme. Raudoitus voidaan tehdä huomattavasti vapaammin kuin perinteistä tilavarausta käytettäessä, sillä useissa tapauksissa raudoitus voidaan tehdä läpivientisarjan putkien välistä. Näin elementin lujuus ei mainittavasti heikkene läpiviennin kohdalta. Mikäli suunnitelmat muuttuvat vielä elementtivalun jälkeen, on Sewatekin saneerausläpivienti tilanteeseen helppo ja kustannustehokas vaihtoehto.

Erityiset valmispalokatkon edut LVIS-saneeraukseen ja timanttiporarille

Saneeraustyömaalla voidaan käyttää olemassa olevaan rakenteeseen jälkikäteen asennettavia Sewatek-saneerausläpivientejä. Ne voi helposti asentaa LVIS-asentaja, rakennusliike tai vaikkapa timanttiporari halutessaan nostaa toimintansa jalostusastetta. Tuotteen avulla voidaan varmistaa myös rakennusaikainen palo-osastoivuus, jos timanttiporaus ja LVI-asennukset eivät tapahdukaan aivan peräjälkeen. Jälkitöiksi riittää virtausputken/kaapelin juuren akryylikittaus, ja palokatko onkin valmis. Huomioithan kuitenkin hyväksynnän mukaiset asennustavat mahdollisine putkieristeineen ja kannakointeineen.

Jo rakennusvaiheessa asennetut Sewatek-läpiviennit mahdollistavat ylimääräisten läpivientivarausten jättämisen, jolloin saneerausvaiheessa rakenteeseen on hyvin helppo lisätä putkia ja kaapeleita muuta rakennetta rikkomatta. Siksi usein onkin suositeltavaa varautua kerralla myös tuleviin tarpeisiin.

Teollisesti valmistetun läpiviennin sitkein kilpailija on vanhat työtavat. Useimmat muut seikat kuin tottumus puhuvat valmiin läpivientituotteen puolesta.

Valmispalokatkon edut

Palokatkot rakentamiseen – laaja tuotevalikoima ja räätälöidyt ratkaisut rakentamiseen

Palokatkot rakentamiseen

Palvelut & tuotteet – tutustu valikoimaamme ja kuinka voimme auttaa sinua

Tutustu valikoimaamme