Sewatek kasvatti asemaansa korjausrakentamisen palokatkovalmistajana

23.02.2022

Sewatek saavutti vuoden 2021 aikana huomattavaa kasvua korjausrakentamisen palokatkoläpivientien valmistajana. Vaikka sisäiset mittarit eivät tarjoa täysin aukottomasti eroa korjausrakentamisen ja uudisrakentamisen välille, kasvoi korjausrakentamisen ratkaisuvalikoiman kulmakivenä toimivan multiläpiviennin myynti yli 230 %:lla vuoden 2021 aikana. Tämä on yksi selkeä osoitus siitä, että merkittävää nousua on tapahtunut nimenomaan korjausrakentamisen markkinassa.

Korjausrakentamisen kasvu määrätietoisen työn tulosta

Sewatek jatkoi viime vuonna yrityksenä maltillisen kasvun tiellä, mutta sisäisesti suurinta kasvua on tapahtunut korjausrakentamisen ratkaisumyynnissä. Suurin yksittäinen tekijä korjausrakentamisen kasvulle on pitkäjänteinen kehitys- ja testaustyö, jonka ansiosta uusia korjausrakentamisen tuotteita on tuotu markkinoille ja olemassa olevia tuotteita on saatu testattua soveltuvaksi uuteen tarkoitukseen.

”Neljä vuotta sitten Sewatekilla ei oikeastaan ollut lainkaan korjausrakentamisen tuotteita, eikä sitä myötä juurikaan asiakkaita siltä saralta. Viimeisiin vuosiin on mahtunut paljon asiantuntemuksen kartuttamista, tuotekehitystä sekä -testausta, jotta olemme saaneet kattavan valikoiman ratkaisuja ja voineet tuoda itsemme korjausrakentajien tietoisuuteen”, sanoo Sewatekin toimitusjohtaja Timo Husu.

Tuotekehitys on jatkuvaa

Sewatekilla tullaan panostamaan tuotekehitykseen myös jatkossa, jotta yrityksen valmistamat palokatkoläpiviennit saadaan mahdollisimman kattavasti rakennusalan eri markkinoille. Timo Husulla on vahva usko siihen, että Sewatek on oikealla tiellä ja heidän tuottamansa ratkaisut toimivat kustannustehokkuutta, mutta myös paloturvallisuutta parantavina rakentamisen elementteinä.

”Uskomme tuotekehitykseen, testaukseen ja siihen, ettemme voi missään vaiheessa jäädä muuttuvalla alalla paikoilleen. Vuoden 2022 aikana tulemme tekemään konkreettisia panostuksia tuotekehitykseen. Sen lisäksi pyrimme viestimään tuotteistamme tehostetusti ja tarjoamaan vielä aiempaakin selkeämpää käyttöopastusta tuotteillemme. Monesta muusta ratkaisusta poiketen Sewatek-tuotteet tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa, joten panostamme myös suunnittelijoiden avustamiseen tuotteidemme käytössä. Iloksemme meidän ratkaisujamme käyttävä rakentaja käyttää hyvin todennäköisesti meitä myös seuraavalla kerralla. Isossa kuvassa Sewatek-palokatkoläpiviennit siis osataan jo nähdä rakentamisen tehokkuutta ja paloturvallisuutta parantavina ratkaisuina.”

Tiedote
Julkaisuvapaa heti