Palokatkotuotteillemme mittavasti uusia hyväksyntöjä

06.09.2021

Palokatkotuotteemme saivat viimeisimpien palotestausten myötä useita uusia tuotehyväksyntöjä. Hyväksynnät mahdollistavat uusien, suunnittelu- ja rakennustyötä helpottavien Sewatek-tuoteratkaisujen tuomisen tarjolle. Niiden myötä tuotteiden aiempia paloluokkia saatiin parannettua ja tuotehyväksyntöjä saatiin myös aiemmin testaamattomalle tekniikalle.

Uudet tuotehyväksynnät koskevat niin massiivipuurakenteisiin kuin betonirakenteisiin asennettavia palokatkotuotteita. Hyväksyntöjen myötä muun muassa desibeliviemäreiden läpivientiratkaisujen valikoimamme laajentui ja saimme kehitettyä uusia ratkaisuja kaapelien ja kaapelinippujen läpivienneiksi. Hieman erikoisempia uusia ratkaisuja edustaa multiläpiviennin asentaminen katkaistuna desibeliviemäriputkien muhvin päälle ja muunnosmansetin asentaminen kohtaan, jossa valurautaputki vaihtuu muoviputkeksi.

Sewatek-tuotteiden saamat uudet CE-merkinnät perustuvat eurooppalaisen tekniseen arviointiin (ETA). Uusien ETA-asiakirjojen taustalla on lukuisien eurooppalaisen testistandardin (EN1366-3) mukaisesti toteutettujen polttokokeiden aineisto. Joukossa on kattavasti tuloksia ilmanvaihtokanaville, vaikka ne eivät ETA-standardin piiriin kuulukaan.

D-sarjan multiläpiviennille ja SWT-105 paloakryylille uusia mahdollisuuksia

D-sarjan multiläpiviennin tulosten paraneminen tarkoittaa sitä, että uusien palokatkoläpivientiratkaisujen käyttäminen massiivipuurakenteissa sekä betonirakenteissa mahdollistuu. Uudet läpivientiratkaisut sisältävät kattavasti erilaisia dB-viemäriputkia. Aivan uutena ratkaisuna valikoimasta löytyy myös valmiit ratkaisut kaapelinippujen läpivienneiksi.

Betonirakenteisiin asennettavaksi on saatu myös viemäreiden erikoistilanneasennuksia, sillä multiläpiviennin asentaminen katkaistuna desibeliviemäriputkien muhvin päälle on nyt mahdollista.

Sewatek D-150-D140 viemäriläpivienti

D-sarjan multiläpivienti

Sewatek SWT-105 paloakryyli

SWT-105 paloakryyli

SWT-105 paloakryylimassa testattiin soveltuvaksi myös massiivipuurakenteissa erilaisille putkille ja kaapeleille, myös muoviputkille. Massiivipuulle sopivaa palomassaa kysytään paljon ja hyväksynnän myötä SWT-105 tuo turvallisen ja kustannustehokkaan ratkaisun tähän tarpeeseen. Betonirakenteissa SWT-105 paloakryyli on aiemmin testattu pääosin metalliputkille ja yksittäisille kaapeleille, mutta nyt tuotteelle saatiin hyväksynnät myös muoviputkien, komposiittiputkien ja suurempien kaapelinippujen palokatkoratkaisuksi.

Massiivipuurakenteiden läpivienteihin huomattavia parannuksia

Uudet hyväksynnät tuovat massiivipuurakenteissa käytettäviin valmisläpivienteihin merkittäviä parannuksia. Aikaisemmin betonirakenteissa ja rankaseinissä hyväksi havaitut D2-sarjan valmisläpiviennit pystytään nyt asentamaan CLT- ja LVL-rakenteisiin. Ne tarjoavat kustannustehokkaamman ratkaisun putkien ja kaapeleiden läpivientiin massiivipuurakenteissa ja korvaavat näin D-sarjan D42-, D62- ja D92-läpiviennit tuotevalikoimassamme. Uusimmissa testauksissa saavutimme massiivipuurakenteisiin tarkoitetuissa läpivientiratkaisuissa EI 90-paloluokkaan asti yltäviä tuloksia.

Sewatek D2-sarjan palokatko

D2-sarjan palokatkoläpivienti

Sewatek D2-sarjan palokatko tuotteen osa

D2-sarjan palokatkoläpivienti

C-sarjan muunnosmansetti soveltuu nyt paljon kysyttyyn käyttötarkoitukseen

Betonirakenteisiin asennettavien läpivientiratkaisujen osalta C-sarjan palokatkomansettimallimme sai hyväksynnän valurautaputken ja muoviputken liitoskohdan palokatkona. Kyseistä palokatkoa kysytään toistuvasti ja nyt voimme iloksemme tuoda myös tämän ratkaisun osaksi valikoimaamme. Uudisrakentamisessa käytettävien S- ja H-sarjan tuotteiden osalta testeissä saatiin parannuksia paloluokkiin ja myös monipuolistettua niiden käyttömahdollisuuksia.

Kehitämme ja kehitymme jatkuvasti asiakkaamme hyödyksi

Teemme jatkuvaa kehitys- ja testaustyötä, jotta Sewatek-tuotteilla saataisiin ratkaistua palo-osastoiviin läpivienteihin liittyviä haasteita entistäkin monipuolisemmin, paloturvallisemmin ja kustannustehokkaammin. Kattavasta valikoimastamme löytyykin valmiit ratkaisut useimpiin uudis- ja korjausrakentamisen läpivienteihin. Valmistamiemme alan huipputuotteiden lisäksi tuomme aina ammattitaitoisen ja ripeän palvelumme asiakkaamme hyödyksi, joten älä epäröi olla yhteydessä hieman haastavammissakin palokatkoihin ja läpivienteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tuotteidemme uudet ETA-dokumentit löydät täältä.