Sewatek-läpiviennit Joutsenmerkki-kohteisiin

21.04.2021

Sewatek on tutkinut tuotteidensa ympäristövaikutuksia ja tehnyt tuotteiden komponentteihin tältä osin pieniä muutoksia. Esimerkiksi Sewatek D-sarjan viemäriläpiviennit sekä C-sarjan palomansetit ovat nykyisellään Joutsenmerkki-yhteensopivia ja täyttävät mm. ruotsalaiset BVB-vaatimukset.

Tietyissä, lähinnä solukumia sisältävissä, tuotesarjoissamme olemme tuoneet perinteisen version rinnalle halogeenivapaan tuoteversion. Nämä halogeenivapaat versiot ovat Joutsenmerkki-listalla ts. soveltuvat käytettäväksi Joutsenmerkityissä rakennuksissa. Halogeenivapaan version kustannusvaikutus on tuotesarjasta riippuen +7-15 %. Asian voit tarkistaa ov-hinnastostamme. Halogeenivapaa solukumi koskee Sewatek S-, H-, D2- ja LVP-sarjaa. Ilmoitathan S-, H, D2- ja LVP-sarjojen osalta tilausvaiheessa, mikäli toivot toimituksen halogeenivapailla tuotteilla.

Sewatek-valmisläpiviennin kaltaisille tuotteille ei löydy Joutsenmerkki-kriteerejä, minkä vuoksi tuotteet itsessään eivät ole joutsenmerkittyjä. Sen sijaan ne esiintyvät yhteensopivien tuotteiden listalla, mikä mahdollistaa niiden vapaan käytön Joutsenmerkityissä rakennuksissa. Kaikkien vähäisten rakennustuotteiden ei Joutsenmerkki-kohteessakaan tarvitse olla Joutsenmerkittyjä, mutta kehotamme urakoitsijaa/rakennuttajaa selvittämään asiaa oman hankkeensa näkökulmasta.

Sewatek jatkaa tuotekehittelyä entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Lisätietoja voit kysellä yrityksemme henkilöstöltä.