Pitkän linjan yhteistyötä kerrostalojen palokatkorakentamisessa

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen.

Käytössä hyväksi todetut tuotteet vakiinnuttaneet asemansa

Juha-Pekka Rintala toimii runkomestarina Skanska Talorakennus Oy:n palveluksessa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu paikallavalu-/ontelokohteiden elementtiasennustyöt ja betonointi kerrostalotyömailla.

Rintala on siirtynyt talonrakennuspuolelle vuosituhannen vaihteessa. Tarkkaa muistikuvaa hänellä ei ole siitä, mistä lähtien Sewatek-palokatkoratkaisut on ollut heillä käytössä. Rintala muistelee Sewatek-palokatkoläpivientien kuitenkin olleen käytössä jo 2000-luvun alkupuolelta, joten yhteistyö on jatkunut jo pitkään.

”Sewatekin tuotteet ovat käytännössä hyväksi havaittuja ja ovat vakiinnuttaneet paikkansa palokatkoratkaisuna. Voimme luottaa niiden olevan määräysten ja vaatimusten mukaisia. En edes muista, mitä tuotteita olemme käyttäneet ennen Sewatekin palokatkoläpivientejä”, sanoo Rintala.

Helppokäyttöisiä ja luotettavia palokatkoratkaisuja

Rintalan mukaan Sewatek-ratkaisujen etuna on nimenomaan se, että ne ovat valmisläpivientejä ja toimivat täydellisesti juuri haluttuun tarkoitukseen. Sewatekin läpivienti asennetaan ontelokohteessa yleensä talon ulkoreunalle, jossa tukelauta toimii kerroksen välisenä muottina. Paikkallavalukohteessa Sewatek-läpivienti asennetaan holvimuottiin.

”Kyseessä on valmisosa, joka toimii samalla muottina sekä valmiina läpivientinä. Mitoituksen ollessa kohdallaan se on kerralla valmis tuote, joka on helppo kiinnittää ja asentaa. Sitä myötä säästyy tietysti aikaa ja rahaa”, kertoo Rintala.

Yhteistyö Sewatekin kanssa on Rintalan mukaan sujunut erinomaisesti. Tavara tulee työmaille aina sovitusti ja asennusohjeita sekä tuotetietoa on saatavilla aina tarvittaessa.

”Jos eteen tulee uusia asioita tai ongelmia, niin Sewatekilla kuunnellaan ja kehitetään ratkaisu. Tarvittaessa Sewatekilta saa myös laskentapalvelun, jossa he laskevat kuvista tarvittavat määrät. Itse kuitenkin teen laskennan itse, jotta saan kokonaisvaltaisemman kuvan työmaasta ja pääsen itse pureutumaan mahdollisiin suunnitteluvirheisiin.”

 

Kysy lisää Sewatekin tuotteista uudisrakentamisessa

 

Sewatek myyntipäällikkö Ilkka Hemminki
Ilkka Hemminki
Avainasiakaspäällikkö
+358 40 768 0940
Paloturvalliseen rakentamiseen

Palokatkot uudisrakentamiseen

Tutustu ratkaisuihimme