Esittelyssä: Sewatekin uusi toimitusjohtaja Jukka Riekkinen

22.02.2023

Jukka Riekkinen on nimitetty Sewatek Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.2.2023. Hän on ensimmäisten viikkojen aikana päässyt tutustumaan paremmin koko henkilöstöön ja on ilokseen myös huomannut, että vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Sewatekin edellinen toimitusjohtaja Timo Husu on perehdyttänyt Jukkaa Sewatekin maailmaan ja pitänyt osaltaan huolen, että vaihdos sujuu mutkitta.

“Olo on kuin istuisi valmiiseen pöytään. Sewatekista on pidetty hyvää huolta ja sen tuloskunto on hyvä. Lisäksi on suuri kunnia päästä osaksi erittäin motivoitunutta tiimiä. Näin hyvältä pohjalta on erinomainen tilaisuus ponnistaa vielä korkeammalle”, kertoo tuore Sewatekin toimitusjohtaja, Jukka Riekkinen.

Etkö vielä tunne Jukka Riekkistä?

Jukka on 48-vuotias, kahden lapsen isä ja erittäin energinen ja hyväntuulinen tapaus. Alun perin Kuopiosta kotoisin oleva mies on löytänyt murteelleen sijaa Porvoosta, jossa hän perheineen asustelee tyytyväisenä melkein kivenheiton päässä Sewatekin pääkonttorista.

Aikaisempaa työuraa Jukka on rakentanut mm. toimitusjohtajan saappaissa Enervent Zehnder Oy:llä ja Cleamix Oy:llä. Osaamista ja näkemystä löytyy monipuolisesti niin tuotekehityksestä, myynnistä, viennistä kuin johtamisestakin. Myös koulun penkillä hän on ehtinyt viettää aikaa, sillä tietoliikenneinsinöörin (AMK) tutkinto ei ole riittänyt, vaan taskusta löytyy myös MBA- sekä HHJ-tutkinnot.

Seuraavan nousukauden voittajat valitaan nyt

Jukalla on selkeä visio, mihin suuntaan hän haluaa Sewatekia viedä. Visio, joka on luonnollisesti linjassaan myös Sewatekin hallituksen ja strategian kanssa. Nyt on aika panostaa myyntiin ja erityisesti vientimyyntiin Ruotsin puolelle.

Viime vuosien markkinaheilahtelut ovat tehneet selväksi sen, että tilannetta tulee seurata aktiivisesti ja muutoksiin pitää pystyä reagoimaan joustavasti. Jukka näkee tilanteen kuitenkin enemmän suurena mahdollisuutena kuin aiheena, jota tulisi pelätä.

“Historia toistaa helposti itseään myös rakennusalalla. Kun on kova vauhti päällä, niin silloin keskitytään toimittamiseen. Hiljaisempina aikoina avautuu puolestaan mahdollisuuksia löytää uusia markkinarakoja. Nyt elämme tuota hiljaisempaa aikaa ainakin asuntorakentamisessa. Tämä on siis se hetki saada jalka oven väliin, jotta seuraavalla nousukaudella olemme voittajien puolella.”, sanoo Jukka.

“Rakennusalan taantuma heijastuu erityisesti uudisrakentamisen puolella. Siksi pyrimmekin tasapainottamaan Suomessa liiketoimintaamme niin, että saamme kasvatettua erityisesti korjausrakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden ja palveluiden markkinaosuutta entisestään.”, täydentää Jukka.

Sewatekin matka jatkuu luottavaisin mielin vakaan kasvun polulla

On selvää, että uusien markkinaosuuksien lunastaminen vaatii kovaa työtä. Jukka on kuitenkin luottavaisin mielin, sillä pohjatöitä on tehty jo vuosia ennen häntä. Nyt on aika ottaa seuraavat näkyvät askeleet eteenpäin.

“Mielestäni Sewatekin vahvuus on ehdottomasti se, että pystymme notkeasti kehittämään uusia tuotteita ja palveluita. Meillä on äärimmäisen sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö sekä loistavat tuotteet, jotka luovat edellytykset menestykselle.”, kertoo Jukka.

Jukka toivoo myös, että eri sidosryhmät aina asiakkaista henkilöstöön voisivat olla häneen matalalla kynnyksellä yhteydessä. Hän ei niinkään perusta päällikköjohtoisesta pönöttämisestä, vaan kannustaa eri näkökulmien hankkimiseen eri toimijoilta aidon keskustelun avulla.

”Haluan kiittää Sewatekin hallitusta luottamuksesta ja Timo Husua, joka on ottanut tehtäväkseen tarjota mahdollisimman hyvät eväät minulle jatkoa varten. Sewatekin henkilöstölle välitän myös lämpimät kiitokset. Parempaa vastaanottoa en olisi voinut toivoa. Asiakkaille ja sidosryhmille haluan kertoa sen, että Sewatekilla on vakaa aikomus jatkaa kasvua – me olemme tulleet jäädäksemme. Minulle saa aina soittaa tai laittaa viestiä. Pyrin myös näyttämään naamaani mahdollisimman paljon asiakkaidenkin keskuudessa, joten vaihdetaan kuulumiset viimeistään, kun tavataan!”, täydentää Jukka.